Rozdělení pravomocí mezi ES/EU a členské státy - Skřivánková, Kateřina (2006)
Práce je zaměřena na rozčlenění pravomocí mezi členské státy a ES/EU. Hodnotí současný stav rozdělení pravomocí mezi jednotlivé roviny, tj. národní a komunitární (evropskou). Práce vychází u primárního práva a jeho dotvoření judikaturou ESD. Současně práce představuje úpravu rozdělení pravomocí de lege ferenda, tj. podobu navrhovanou Smlouvou o Ústavě pro Evropu.