Správa na úseku zaměstnanosti - Koláčková, Petra; Kolman, Petr, 1976-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Správa na úseku zaměstnanosti je jedním z odvětví veřejné správy. Úkolem správy na úseku zaměstnanosti je zajišťování práva na zaměstnání. Správu na úseku zaměstnanosti vykonává Ministerstvo práce a sociálních věcí spolu s úřady práce. Společně provádějí státní politiku zaměstnanosti, jejímž cílem je dosažení plné zaměstnanosti a ochrana proti nezaměstnanosti, přičemž spolupracují i s jinými subjekty činnými na trhu práce.
The Employment Administration is a part of public administration. The Employment Administration is aimed at implementation of state employment policy. State employment policy is formulated and financed by the State. State employment policy includes in particular implementation of active employment policy, provision of information, advisory and intermediary services on the job market, regulation of employing foreign labour force in the Czech Republic and Czech labour force abroad the ensuring of the right to employment, and other.
Vedoucí práce: Petr Kolman.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: veřejná správa; zaměstnanost; employment; public administration; diplomové práce