Správa na úseku zaměstnanosti - Koláčková, Petra (2006)
Správa na úseku zaměstnanosti je jedním z odvětví veřejné správy. Úkolem správy na úseku zaměstnanosti je zajišťování práva na zaměstnání. Správu na úseku zaměstnanosti vykonává Ministerstvo práce a sociálních věcí spolu s úřady práce. Společně provádějí státní politiku zaměstnanosti, jejímž cílem je dosažení plné zaměstnanosti a ochrana proti nezaměstnanosti, přičemž spolupracují i s jinými subjekty činnými na trhu práce.