Smlouva o běžném účtu a přímé bankovictví - Poremská, Michaela (2006)
Diplomová práce se zabývá problematikou smlouvy o běžném účtu a přímého bankovnictví se zřetelem k české platné i starší právní úpravě a k právu ES/EU a provádí komparaci s německým obchodním právem. Průřezovou otázkou celé práce je ochrana majitele běžného účtu. Práce nejenom teoreticky zpracovává dané téma, ale poskytuje i vlastní poznatky z průzkumu v praxi u čtyř bank: České spořitelny, a.s.; Československé obchodní banky, a.s.; eBanky, a.s. a Komerční banky, a.s.