Zemědělský půdní fond - Tvarůžka, Kamil (2006)
Ve své práci na téma "zemědělský půdní fond" jsem provedl nejprve analýzu používaných pojmů a dále se zabývám převážně majetkoprávním režimem tohoto fondu a rozebírám kvantitativní a kvalitativní ochranou zemědělské půdy. Ochrana a význam ochrany zemědělské půdy se projevují také na úseku úseku územního plánování, pozemkových úprav a katastru nemovitostí. Na závěr jsem také provedl komparaci se slovenskou právní úpravou.