Omezení vlastnického práva k pozemku z důvodu veřejného zájmu - Hromek, Vladimír (2006)
Předmětem této práce je zpočátku nastínit historický vývoj a omezení vlastnického práva k pozemku a vymezit základní, bezprostředně související pojmy. Stěžejní náplní je rozbor současné právní úpravy, týkající se omezení vlastníka pozemku ve veřejném zájmu, a to nejprve v rovině ústavněprávní a dále pak z hlediska obecných a speciálních právních předpisů.