Ochrana přírodních a kulturních památek - Matečková, Michaela (2006)
Diplomová práce na téma: Ochrana přírodních a kulturních památek se zaměřením na současnou českou právní úpravu a regulaci dané problematiky v oblasti mezinárodního práva veřejného a evropského práva. Stěžejním záměrem této práce je nastínit současnou právní úpravu ochrany přírodních a kulturních památek z hlediska českého práva.