Soukromoprávní odpovědnost lékaře - Kolářová, Klára; Hurdík, Jan, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Moje diplomová práce se týká soukromoprávní odpovědnosti lékaře při vykonávání preventivní péče. Je zaměřena zejména na obecnou odpovědnost a jsou popsány speciální druhy odpovědnosti dle občanského zákoníku. Též je nastíněna koncepce odpovědnosti lékaře ve Spojených státech amerických.
My diploma work deal with Privet liability of health care providers during the process of preventive medical care. Informs us about common liability and special kind of liability according to Civil Code. There is althouh part about situation of liability of health care providers in U. S. A.
Vedoucí práce: Jan Hurdík.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: lékař a pacient; právo na ochranu zdraví; zdravotnická zařízení; health facilities; physician and patient; right to health care; diplomové práce