Vzájemný vliv státní správy a samosprávy v obcích a krajích - Netolický, Martin, 1982- (2006)
Systém územní veřejné správy je v České republice založen na tak zvaném spojeném modelu územní veřejné správy, podle kterého orgány územních samosprávných celků vykonávají jak samosprávu, tak i státní správu. Tato diplomová práce pojednává o vzájemném vztahu těchto dvou složek veřejné správy v obcích a krajích.