Právně teoretické aspekty dopravních nehod - Zdeněk, David (2006)
Diplomová práce Právně teoretické aspekty dopravních nehod je zaměřena na fenomén silniční dopravní nehodovosti v České republice a zaobírá se jím nejen v souvislosti se současnou právní úpravou, ale obsahuje také sociologický, psychologický, a kriminologický náhled. Mimoto ji tvoří také kapitola pojednávající o metodách zjišťování skutkového stavu v praxi a fotografické i statistické přílohy.