Výslech svědka se zaměřením na osobu poškozeného - Skalická, Hana (2006)
Cílem této práce je zpracovat výslech svědka se zaměřením na osobu poškozeného, jakožto jeden z nejdůležitějších důkazních prostředků, a to z pohledu naší právní úpravy, dále z pohledu kriminalistického (především jeho realizace a taktické postupy) a psychologického. práce zahrnuje rovněž rozbor specifik výslechu, která se uplatňují ve vztahu k osobám dle jejich věku či aktuálnímu zdravotnímu stavu nebo též dle druhu trestného činu, který byl spáchán. Nakonec je provedeno srovnání naší platné právní úpravy s právní úpravou polskou a slovenskou.