Organizovaný zločin na území ČR a boj s ním - Hlucháňová, Markéta (2006)
Předmětem této diplomové práce je analýza organizovaného zločinu v České republice z pohledu platné právní úpravy i z pohledu úvah de lege ferenda. Zvláštní pozornost je věnována právním prostředkům sloužícím v boji s organizovanou kriminalitou, institutu korunního svědka a mezinárodněprávní úpravě.