Postavení soudního exekutora v ČR ve srovnání s právní úpravou Slovenska, Polska a Maďarska - Kufová, Jarmila (2006)
Tato práce mapuje právní úpravu postavení soudního exekutora v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Toto postavení je charakterizováno základními instituty jako je nezávislost a nestrannost, postavení veřejného činitele, předpoklady na osobu exekutora, výkon exekutorského úřadu a exekutorská samospráva. Cílem je zhodnotit stávající právní úpravu a nalézt případné náměty de lege ferenda, které mohou přispět ke změně českého exekučního řádu.