Poskytování právní pomoci advokátem - Čech, Radovan (2006)
Tématem diplomové práce je poskytování právní pomoci advokátem. V úvodu je vyzdvižen význam advokacie v právním státě, následující kapitoly pojednávají o historii advokátní profese a současné organizaci advokaci pro lepší uvedení do problematiky. Těžištěm práce je kapitola o povolání a osobě advokáta, o jeho právech a povinnostech a jeho činnosti a o podmínkách, za nichž svou práci vykonává.