Účastník a jeho postavení v procesu - Helán, Jiří (2006)
Diplomová práce se zabývá postavením účastníka v českém civilním soudním řízení. První část této práce odpovídá na otázku, kdo se účastníkem může stát, za jakých podmínek, jaké předpoklady musí splnit, aby mohl účastník samostatně jednat před soudem. Navazují legální definice účastníků podle občanského soudního řádu. Kriteriem dělení je především řízení sporné a nesporné.