Alternativní řešení sporů - Kubátová, Hana; Macháčková, Marta, 1958-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Alternativní řešení sporů, souhrnně označované zkratkou ADR, je obecně chápáno jako mimosoudní řešení sporů při současném vyloučení soudní pravomoci. Formy ADR představují alternativu právě k soudnictví a jsou definovány více méně tím, čím se od něho liší.
Alternative dispute resolution (ADR) is generally understood as extrajudicial proceedings with simultaneous exclusion of the judicial authority. Individual ways of ADR represent an alternative of the judicial system and are defined, more or less, by those features which distinguish them from the system.
Vedoucí práce: Marta Macháčková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: alternativní řešení sporů; alternative dispute resolution; diplomové práce