Alternativní řešení sporů - Kubátová, Hana (2006)
Alternativní řešení sporů, souhrnně označované zkratkou ADR, je obecně chápáno jako mimosoudní řešení sporů při současném vyloučení soudní pravomoci. Formy ADR představují alternativu právě k soudnictví a jsou definovány více méně tím, čím se od něho liší.