Vyrovnání - vhodné řešení úpadku? - Petříková, Veronika; Macháčková, Marta, 1958-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Téma mojí diplomové práce "Vyrovnání - vhodné řešení úpadku?" je tématem, jak už otazník v názvu napovídá, zejména k zamyšlení, vytváření názorů, hypotéz a nikoli pouze ke shrnutí právní úpravy. Ve své práci se především věnuji kvalitě, vhodnosti a účinnosti jednotlivých institutů současné právní úpravy v praxi.
This thesis is concerned with the quality and evaluation of the legal settlement. It points out the problematic institutes and its insufficiencies and makes an attempt to suggest possible improvements.
Vedoucí práce: Marta Macháčková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: konkurz a vyrovnání; úpadek podniku; bankruptcy and composition; business failures; diplomové práce