Právní aspekty ztráty a zfalšování šeku - Jančík, Miloslav (2006)
Práce se zabývá problematikou ztráty a zfalšování šeku. Popisuje postup umoření ztraceného šeku a další opatření k zamezení vzniku škody, a to jak na straně výstavce, tak majitele šeku. Dále rozebírá lokalizaci vzniklé škody, zda odpovídá za škodu šekovník nebo výstavce. Dále rozebírá prevenci a případné následky zfalšování šeku, šekové právo Francouzské republiky a Spolkové republiky Německo. Na závěr také popisuje trestněprávní následky zfalšování šeku.