Povinná nabídka převzetí - Karlín, Martin (2006)
Diplomová práce se zabývá institutem povinných nabídek převzetí. Snaží se přehledně uspořádat celou problematiku, vymezit základní styčné body úpravy a upozornit na její případné nedostatky. Práce z hlediska uspořádání začíná stručným nástinem ekonomických aspektů povinné nabídky převzetí, včetně jejich odrazu v základních zásadách, a historického vývoje české právní úpravy. Stěžejní část pak představují následující kapitoly, které čtenáře seznamují s Třináctou směrnicí a platnou právní úpravou.