Historie a současnost dekretů prezidenta republiky - Hozová, Markéta (2006)
Má diplomová práce nese název Historie a současnost dekretů prezidenta republiky. V mé práci rozebírám důsledky, vliv druhé světové války na politický a zejména právní systém tehdejšího Československa. V první části nastiňuji historické souvislosti. V druhé části podávám rozbor konfiskačních dekretů a s nimi souvisejících předpisů restitučního charakteru.Třetí část je věnována konkrétním soudním případům.