Uspokojení ze zástavy - Vojtek, Radek (2006)
Předmětem této práce je institut uspokojení ze zástavy. Tento právní institut slouží k naplnění uhrazovací funkce zástavního práva v případě, že zástavní dlužník nedostojí svému závazku zajištěnému zástavním právem. Uspokojení ze zástavy je upraveno v ustanovení § 165 a § 165a zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Zástavu lze zpeněžit na návrh zástavního věřitele ve veřejné dražbě nebo soudním prodejem zástavy.