Svoboda projevu versus ochrana osobnosti - Stehlík, Tomáš (2006)
Hlavním předmětem mé diplomové práce je úvaha nad kolizí dvou ústavně garantovaných hodnot svobody projevu a ochrany osobnosti. Konkrétním cílem má být nalezení (zmapování) jakési pomyslné hranice mezi těmito dvěma hodnotami (právy), které si jsou zásadně rovny a žádná nemá před druhou jednoznačnou přednost a preferované postavení. Zohlednit se proto musí vždy vzájemná vyváženost - proporcionalita mezi těmito dvěma důležitými instituty práva. Určení mezí svobody projevu ve vztahu k ochraně osobnosti, tedy určení toho, kdy převažuje zájem společnosti na svobodě projevu před jejím zájmem na ochraně osobnosti (a naopak) není vždy jednoduchým úkolem, na který bychom našli jasnou odpověď v zákoně.