Srovnání české a rakouské úpravy autorského práva - Kolisko, Ondřej (2006)
Diplomová práce se zabývá nejprve historickým vývojem autorského práva na území dnešní České republiky a dnešního Rakouska, stručně shrnuje vývoj autorského práva na úrovní mezinárodní a na úrovni práva Evropských společenství. Věnuje se také ústavněprávnímu zakotvení autorského práva a autorským zákonům obou zemí. Ve zvláštní části jsou pak srovnány některé stěžejní instituty autorského práva v České republice a Rakousku.