Informovaný souhlas v medicínském právu - Slováček, Jiří, 1981-; Telec, Ivo, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2006)
Uznání práv pacientů, a zejména práva na informovaný souhlas před lékařským zákrokem, v podobě jakou do českého právního řádu přinesla Úmluva, bylo nezbytným krokem v aproximaci českého medicínského práva standardům Evropské unie. Přijetím Úmluvy byl položen nový základ medicínského práva v České republice, ale reforma medicínského práva je stále odkládána.
As a result of adoption of the Convention on Human Rights and Biomedicine by the Czech Parliament in 2001 there is an extensive shift of the entire Czech medical law to the benefit of the patient's autonomy and freedom of will.
Vedoucí práce: Ivo Telec.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: informační chování; práva pacientů; zdravotnické právo; information behavior; medical law; patient rights; diplomové práce