Informovaný souhlas v medicínském právu - Slováček, Jiří, 1981- (2006)
Uznání práv pacientů, a zejména práva na informovaný souhlas před lékařským zákrokem, v podobě jakou do českého právního řádu přinesla Úmluva, bylo nezbytným krokem v aproximaci českého medicínského práva standardům Evropské unie. Přijetím Úmluvy byl položen nový základ medicínského práva v České republice, ale reforma medicínského práva je stále odkládána.