Nesplnění závazku a regulace jeho následků se zřetelem k Principles of European Contract Law - Zrnovský, Jan (2006)
Uprava problematiky mezinarodne uzaviranych smluv v ramci Evropske Unie. Harmonizacni pokus Komise pro evropske smluvni pravo, kterou vedl profesor Ole Lando. Strucny obsah Princip evropskeho smluvniho práva, se zamerenim na Kapitoly 8 a 9. Definovaní pojmu nesplneni tak, jak ho prinasi text Principu evropskeho smluvniho prava a specifikace nasledku predpokladanych Principy evropskeho smluvniho prava pro pripad, ze dojde k nesplneni smluvniho zavazku. Srovnani smluvni koncepce predkladane ceským soukromym pravem se smluvni koncepci podle Princip evropskeho smluvního práva. Aplikovatelnost Principy evropskeho smluvniho prava v Ceské republice.