Význam Úmluvy o právech dítěte pro realizaci soukromoprávních vztahů - Knapová, Jana (2006)
Diplomová práce se zabývá významem Úmluvy o právech dítěte pro realizaci soukromoprávních vztahů. Popisuje postavení Úmluvy v českém právním řádu. Dále se soustředí na rozdělení ustanovení Úmluvy na samovykonatelná a nesamovykonatelná a významem tohoto dělení s ohledem na téma práce. Samostatná kapitola je věnována obsahu Úmluvy, a to zejména jejím základním principům.