Smluvní princip v pracovním právu - Dvorská, Olga (2006)
Práce se zabývá smluvním principem a jeho uplatňováním v rámci českého pracovního práva. Je rozdělena do tří základních částí. V první z nich je nastíněn obecný rámec dané problematiky, týkající se postavení pracovního práva v právním řádu České republiky a vymezení základních zásad soukromoprávních odvětví s důrazem na zásadu smluvní. Druhá, stěžejní část práce, je věnována již konkrétnímu uplatňování smluvního principu v rámci českého pracovního práva, a to jak v pracovním právu individuálním, tak kolektivním.