Pedagog v totalitních režimech 20. století život a dílo Cyrila Stejskala (1890-1969) - Vichrová, Marie, 1981- (2005)
Bakalářská práce "Pedagog v totalitních režimech 20. století. Život a dílo Cyrila Stejskala (1890-1969)" se na příkladu významného prvorepublikového pedologa snaží ukázat, jak nacistický a komunistický režim v Československu perzekuoval své ideologické odpůrce z řad pedagogů. Autorčina práce vychází převážně z archivních materiálů a analýzy prací Cyrila Stejskala publikovaných v době Protektorátu Čechy a Morava.