Nástroje a limity řízení pracovního procesu - Janoch, Aleš (2006)
Tato rigorózní práce se zabývá tématem řízení podniku nástroji, které dává zaměstnavateli platný zákoník práce. Práce je rozdělena do třech hlavních částí. První část ze zabývá teoretickými úvahami nad možností regulovat pracovní poměr dle zákoníku práce, nástroji regulace a obecnými poznatky o nástrojích regulace pracovního procesu. Druhá část přináší praktické postřehy k jednotlivým konkrétním nástrojům řízení pracovního procesu. Tato část ke každému jednotlivému nástroji uvádí i příklad podoby takového nástroje. Třetí část se zabývá teoretickými úvahami o nástrojích řízení pracovního procesu a celkové koncepci de lege ferenda.