Příprava primárních kultur krevních buněk - Pospíšilová, Jana (2006)
Oficiální zadání: Student by měl ve své bakalářské práci rozvést a popsat dosud získané poznatky o veškerých známých postupech pri odběru, zpracování a kultivaci krevních kompnent pro přípravu primárních buněčných kultur. Práce by měla přinést komplexní náhled na nejužívanější techniky používané při přípravě primárních kultur získaných z buněk krve či kostní dřeně; Tyto techniky by měly být podrobně popsány, porovnány a měl by být navrhnut postup pro přípravu primární kultury následně určené pro testování léčiv.