Antropologický rozbor kosterních pozůstatků z lokality Vrchoslavice 1, 2 a 3 datovaných do období únětické kultury - Chytilová, Zdeňka (2006)
Tato práce se zabývá určením základních demografických charakteristik u koster nalezených ve Vrchoslavicích. Podává též stručný nástin historie starší doby bronzové na Moravě a kultur do ní náležejících. Do únětické kultury spadají nálezy z Vrchoslavic 1 (1 hrob a 1 objekt) a z Vrchoslavic 2 (3 hroby a 1 objekt). Do období věteřovské skupiny pak patří objevy z Vrchoslavic 3, kde bylo nalezeno 8 hrobů.