Formy osvojení v České republice - Severová, Magdaléna (2005)
Ve své práci se zabývám současnou situací ve zprostředkování osvojení z legislativního pohledu. Zaobírám se důvody, proč je zprostředkováváno osvojení a za jakých situací ke zprostředkovávání osvojení dochází. Dále zmiňuji, jaké podmínky musí splňovat osvojitel či osvojenec, aby mohlo ke zprostředkování dojít. Také popisuji, jaké stupně osvojení mohou být zprostředkovány a jaké úřady zprostředkování osvojení realizují.