Základní úpoly v přípravě bezpečnostních složek - Šenk, Michal (2006)
ŠENK, Michal: Základní úpoly v přípravě bezpečnostních složek, bakalářská práce. Brno: MU FSpS, 2005. 46 s. Tato bakalářská práce se věnuje problematice začlenění základních úpolů do výcviku příslušníků policie České republiky. Autor se zde snažil podrobně rozepsat metodiku výcviku a využití základních úpolů při nácviku vybraných technik. Výstupem práce je vlastní teorie s porovnáním poznatků jiných autorů věnujících se obdobným tématům a také doporučení pro zlepšení výcviku příslušníků policie České republiky.