Pohřbívání v kostelech na Moravě a ve Slezsku v 9.-15.století - Kudláčová, Alena (2006)
Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s jedním z mnoha aspektů pohřebního ritu a to sice s pohřbíváním uvnitř kostela. V úvodních kapitolách je čtenář seznámen s křesťanskou eschatologií, s rozdíly v pohřbívání závislými na sociálním statusu zesnulého a jádro práce pak tvoří z literatury získaný seznam kostel, v nichž byly v posledních asi padesáti letech archeologickými metodami zkoumány pohřby z období 9. až 15. století.