Samostatná působnost obce na úseku ochrany veřejného pořádku - Janíček, Martin (2006)
Bakalářská práce samostatná působnost obce na úseku veřejného pořádku. Z široké oblasti problematiky veřejného pořádku je práce zaměřena na místní záležitosti veřejného pořádku z pohledu obce, jakým způsobem a co obcím umožňuje upravit problematiku místních záležitostí veřejného pořádku ve svých právních předpisech, který orgán je oprávněn vydat právní předpis obce v samostatné působnosti na tomto úseku a jakými nástroji obec disponuje v souvislosti s realizací, především vynutitelností plnění stanovených povinností v jejich právních předpisech.