Dozor a regulace kapitálového trhu - Hudec, Petr (2006)
Hlavním předmětem této diplomové práce byla analýza současné právní úpravy dozoru a regulace kapitálového trhu v České republice a stručná komparace s úpravou této oblasti ve Spojených státech amerických. V případě české úpravy jsem se snažil průběžně provádět rozbor jejích nedostatků a zahrnout související návrhy de lege ferenda. Text práce zachycuje stav českého právního řádu ke dni 1. března 2006.