Zhodnocení vztahu mezi hydrologickým režimem řek a migrací anorganických složek životního prostředí - Navrátilová, Lucie (2006)
Tato práce pojednává o vztazích mezi průtoky, celkovými obsahy plavenin a jednotlivými koncentracemi prvků v plaveninách a vodách. Jedná se o data získaná v letech 1999- 2004 na hydrologických profilech Raškov, Kroměříž, Lanžhot. Uvedené profily byly použity pro své umístění na horním ,středním a dolním toku řeky Moravy. K vyhodnocení dat byly využity číselné údaje ČHMÚ.