Radioaktivita horninového prostředí jeskyní Moravského krasu - Otáhal, Petr (2006)
Diplomová práce, radioaktivita horninového prostředí jeskyní Moravského krasu, se zabývá zhodnocením přirozené radioaktivity vybraných jeskyní v severní a střední části Moravského krasu. Na základě sumarizace dostupných literárních údajů a vlastních dat je podána sedimentárně petrologická charakteristika karbonátových sedimentů a mladších výplní studovaných jeskyních systémů. Ve zjištěných horninových typech jsou terénními i laboratorními postupy stanoveny koncentrace přirozených radioaktivních prvků. Zjištěné hodnoty přirozené radioaktivity jsou v závěru práce porovnány se současně platnými normami.