Geomorfologické poměry Deblínské vrchoviny - Kubalíková, Lucie, 1982- (2006)
Předkládaná práce se zabývá geomorfologickými poměry Deblínské vrchoviny, oblasti, která se nachází sz. od Tišnova. Z geologického hlediska je oblast relativně podrobně prozkoumána, ale doposud chybí podrobnější geomorfologická analýza této oblasti. Cílem práce je tedy provést popis, analýzu, inventarizaci a interpretaci tvarů reliéfu v zájmovém území a vysvětlit jejich genezi. Práce je zaměřena zvláště na interpretaci fluviálních tvarů reliéfu, ale všímá si i krasových jevů a antropogenních tvarů. V závěru je nastíněn geomorfologický vývoj území a rovněž je zhodnocena dynamika současných geomorfologických procesů.