Reliéf a jeho využití - Pírková, Tereza (2005)
Má diplomová práce s názvem Reliéf a jeho využití pojednává o reliéfu jako o uměleckém díle a zároveň jako o geometrickém zobrazení. V práci je podstatné rozdělení reliéfu a následný popis jednotlivých typů. Důraz je kladen na perspektivní a afinní reliéf a jejich konstrukce, dále na jejich využití v sochařství a architektuře. Následuje kapitola o historickém vývoji reliéfu, kde sledujeme vývoj od počátků lidské civilizace až po současnost.