Účastníci nalézacího soudního řízení ve věcech civilních - Šínová, Renáta, 1978- (2005)
Disertační práce Úcastníci nalézacího soudního rízení ve vecech civilních se zabývá problematikou postavení úcastníku nalézacího soudního rízení jako jednoho z jeho základních procesních subjektu. Je rozlenena do úvodu a osmi samostatných kapitol, které jsou venovány procesním subjektm, definicím úcastníku rízení a jednotlivým institutum, které jsou teorií civilne procesního práva subsumovány pod pojem úcastenství. Záverecná kapitola obsahuje úvahy de lege ferenda.