Oprávnění k živnostenskému podnikání v České republice a ve vybraných státech Evropské unie - Hulkó, Gábor, 1979- (2005)
Při vytváření základních komponenůt prosperity společnosti sehrává živnostenská výroba významnou roli, zpsobenou primární skutečností, že živnostenské podniky jsou schopny poskytnout živobytí nejširším vrstvám společnosti. Rozvoj malého a středního podnikání je důležitým ekonomickým faktorem, kterou realizovala i Česká republika. Poslední období v Evropě, ale podobně i v našich regionech, je charakterizované přeshraniční spoluprácí.