Smlouvy o užívání budovy nebo její části na časový úsek ("timesharingové" smlouvy) jako nový institut českého práva podle § 58-65 o.z. - Vítová, Blanka; Hurdík, Jan, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra občanského práva (2005)
Samotny text prace ze systemoveho hlediska ma ctenari prinest především souhrn faktu a udaju tykajichc se timesharingu v kontaxtu s ochranou spotrebitele. Dulezitou kapitolou práce je rovnez popis problematickych timesharingovych produktu. Jedna z kapitol je pak venovana problematice transpozice smernic na ochranu spotrebitele do ceskeho pravniho radu a ekonomickymi aspekty ochrany spotrebitele.
The work itself brings the reader summary of facts and details concenring the timesharing industry and the consumer protection. The author also aims at the detailed description of timesharing products which cause the biggest legal problems. One of the chapters deals with the issues of transposition of consumer protection directives into the Czech legal systém and economic aspects of the consumer protection.
Vedoucí práce: Jan Hurdík.
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2005.
Keywords: nemovitosti; ochrana spotřebitele; consumer protection; real property; disertace