Smlouvy o užívání budovy nebo její části na časový úsek ("timesharingové" smlouvy) jako nový institut českého práva podle § 58-65 o.z. - Vítová, Blanka (2005)
Samotny text prace ze systemoveho hlediska ma ctenari prinest především souhrn faktu a udaju tykajichc se timesharingu v kontaxtu s ochranou spotrebitele. Dulezitou kapitolou práce je rovnez popis problematickych timesharingovych produktu. Jedna z kapitol je pak venovana problematice transpozice smernic na ochranu spotrebitele do ceskeho pravniho radu a ekonomickymi aspekty ochrany spotrebitele.