Nestátní prostředky v mezinárodní obchodní arbitráži - systémový pohled - Střelec, Karel (2005)
Disertační práce pojednává o fenoménu Lex Mercatoria, tedy o právních normách nestátního původu používaných v mezinárodním obchodním styku. Zaměřuje se především na popis historického vývoje těchto norem, na jejich prameny a strukturu, jejich postavení v rámci doktríny mezinárodního práva soukromého a na jejich aplikaci v řízení před rozhodčími soudy i soudy obecnými.