Comparative study of physical fitness and performance in track and field of the Czech and Libyan students of Faculty of sport studies and Faculty of physical education - Alahresh, Abdalla Sabri (2005)
Autor testoval zdatnost metodikou UNIFITTEST (baterie šesti testů) a měřil atletickou výkonnost (skok daleký z místa, 100 m sprint, 1.500 běh, vrh koulí) studentů prvních ročníků dvou fakult. Sportovní činnost před vstupem na fakultu byla zjištěna dotazníkem. Data obou skupin byla zpracována Statistickým balíčkem pro společenské vědy a interpretována s využitím srovnávacích tabulek a grafů. Autor prokázal, že zdatnost a atletická výkonnost českých studentů tělesné výchovy je významně vyšší než zdatnost a výkonnost libyjských studentů s výjimkou testu pružnosti.