Vztah tělesné stavby a funkčního stavu pohybového systému ve věku adults - Straková, Taťána (2006)
Disertační práce je zaměřena na problematiku funkčního stavu pohybové soustavy a výskytu funkčních poruch ve vztahu k tělesné stavbě. Cílem výzkumu je sledování výskytu dysbalancí u věkové skupiny adultus v závislosti na pohlaví a somatotypu.