Domácí násilí - Kubová, Olga (2005)
Disertační práce se věnuje trestněprávním a kriminologickým aspektům fenoménu domácího násilí (ve smyslu násilného chování mezi intimními partnery). Po stručném shrnutí aktuálních vědeckých poznatků o etiologii a formách agrese odhaluje typické rysy, které domácí násilí odlišují od jiných druhů násilného chování, rekapituluje teoretické modely jeho zdrojů.